Hvorfor vælge jordvarme?

• Jordvarme er klima- og miljøvenligt, da det ikke udleder CO2 til atmosfæren

• Jordvarme anlæg udnytter el produceret af alternative energikilder

• Et Jordvarmeanlæg er billig i drift. Målinger viser ca. 40 – 60% billigere end olie

• Det kræver ingen daglig pasning, kun lovpligtigt årligt eftersyn

• Jordvarme er støjsvagt og sviner ikke inde i huset 

Når man skal til at forny eller skifte sit varmeanlæg

Der er forskellige energiformer at vælge imellem. Det kan være elvarme - træpillefyr - fjernvarme – naturgas – fastbrændsel eller en varmepumpe og evt. supplere med solvarme. Fremtidens energikilde vil helt sikkert være baseret på el, enten fra vindmøller – solceller – eller f.eks. brint.

En overvejelse er, om ikke man vil være med på fremtidens grønne miljørigtige linje og vælge en af de alternative energikilder. Her kommer varmepumperne ind i billedet, hvor der findes forskellige typer at vælge imellem - luft til luft – jordvarme eller luft til vand varmepumpe. Af de 3 forskellige typer varmepumper er jordvarmepumpen den mest effektive med den største virkningsgrad, specielt når det bliver rigtig koldt udenfor.

Hvad er jordvarme og hvordan virker det? 

Et Jordvarmeanlæg udnytter den solenergi der oplagres i det øverste jordlag hen over sommeren, varmen fra jorden overføres til varmepumpen via nogle jordvarmeslanger eller vi kan kalde dem jordvarmerør, som optager den lagrede jordenergi.

Se videoer om jordvarme klik her

  

 

 

Hvordan passer jordvarme ind i en travl hverdag?

Med jordvarme anlæg er der ingen pasning overhovedet. Der skal ikke tages hensyn til en skosten, som skal renses og vedligeholdes. Det eneste et jordvarme anlæg kræver, er det årlige lovpligtige eftersyn, ellers passer det helt sig selv. Man kan tage væk hjemmefra uden at spekulere på noget som helst. Har man solceller på taget, er det oplagt med jordvarme til at udnytte sin egenproduktion af el.

De næste spørgsmål er: Jordvarmeanlæg pris? Hvad koster jordvarme?

Har jeg plads på min grund til jordvarmeslanger? Eller skal det være en lodret boring? I de fleste tilfælde er der plads til en vandret jordvarmeslange, som også er en meget billigere løsning end en boring.

Hvor skal mit varmeanlæg placeres?

En jordvarmepumpe er støjsvag, sviner ikke og kan derfor placeres inde i huset. Et stokerfyr/pillefyr/fastbrændselsfyr sviner, og man har brug for plads til opbevaring af træpiller eller andet brændsel, desuden kræver det dagligt tilsyn og vedligeholdelse.